5 gouden tips voor een mooie huid tijdens de vakantie

Sta je op het punt om met vakantie te vertrekken? Dan is de kans groot dat je huid binnenkort aan de zon, de chloor en de warmte wordt blootgesteld. Vooral wanneer de zon hard schijnt, wordt je huid zwaar op de proef gesteld en verliest ze haar natuurlijke glans. Met onze vijf tips hoef je niet te vrezen voor dat scenario.

Het hele jaar door een mooie huid

Je moet je huid het hele jaar door goed verzorgen. Maar tijdens de vakantie moet je er extra aandacht aan besteden. Met deze vijf doeltreffende remedies kom je een heel eind:

1. Vaarwel cosmetica

Vooral op vakantie is een eenvoudige en no-nonsense aanpak belangrijk. Je moet je huid laten ademen en fond de teint achterwege laten. De vakantie is het ideale moment om je huid een adempauze te geven en tegelijk een mooi gebruinde teint te krijgen.

2. Je huid voldoende hydrateren

Je huid moet te allen tijde voldoende gehydrateerd worden, vooral bij warme temperaturen. Kies een hydraterende crème die bij je huidtype past. Breng hem ’s morgens en ’s avonds aan, zodat je huid mooi elastisch blijft.

3. Je huid tegen de zon beschermen

Zonlicht is gezond voor je huid, maar alleen met mate en onder bepaalde omstandigheden. Zorg ervoor dat je de hele dag door voldoende zonnecrème aanbrengt die bij je huidtype past. Vertoef niet te lang in de zon, vooral wanneer de UV-stralen het felst zijn. Geen goed idee dus om tussen 11:00 en 15:00 op het strand te zonnebaden.

4. Je huis proper houden

Je doet er goed aan om je huid elke avond te reinigen. Op die manier verwijder je alle crèmes en onzuiverheden. Tijdens je vakantie kun je ook een peeling doen om dode huidcellen te verwijderen. Je huid zal nadien langer gebruind blijven. Gebruik ook een keer per week een exfoliant die aan je huidtype is aangepast.

5. Gezichtssauna

Als je langdurig aan de zon wordt blootgesteld, is de kans groter dat er mee-eters op je gezicht ontstaan. Door de warmte zet de huid uit en wordt ze vatbaarder voor onzuiverheden en verstopte poriën. De draagbare gezichtssauna Facial Steam is de ideale oplossing om je huid te hydrateren en te zuiveren, ook tijdens je jaarlijkse vakantie.