Houd ik me aan mijn goede voornemens!

Of het nu een nieuw jaar is, terug naar school of gewoon een maandag, de mogelijkheid om nieuwe, gezondere gewoontes te creëren ontstaat wanneer we daarvoor kiezen. Er is alleen een beslissing voor nodig om jezelf met een vleugje waanzin in nieuwe uitdagingen te storten om je beter te voelen over jezelf, je lichaam en je geest. Ontdek hoe u zich op de lange termijn aan uw nieuwe welzijnsgewoonten kunt houden. 

Tip 1: Spreid je inspanningen over het hele jaar.

Als je je doelstellingen wilt bereiken en je inspanningen volhouden, dan is het belangrijk om niet al je aandacht toe te spitsen op één element, want als je daarop faalt, is de kans groot dat je ontmoedigd raakt en opgeeft. Kies liever een globale einddoelstelling en gun jezelf een heel jaar om eraan te werken. Een voorbeeldje? Enkele minuutjes per dag enkel en alleen voor jezelf reserveren. Je globale doelstelling is dan: zorg dragen voor jezelf. Jouw persoonlijke welzijn vertaalt zich in een reeks verschillende acties, zoals sporten, schoonheidsrituelen of ontspanningssessies met een deugddoende massage en kalmerende etherische oliën.

Enkele minuutjes per dag hier en daar volstaan om je welzijn op duurzame wijze te ondersteunen.

Tip 2: Buig slechte gewoontes om naar goede.

Wil je je leven echt over een andere boeg gooien, dan moet je eens nadenken over welke slechte gewoontes je hebt en hoe je ze kunt ombuigen naar goede gewoontes. Dat werkt veel beter dan een nieuwe goede gewoonte aan te nemen.

Niet helemaal duidelijk hoe dat in z’n werk gaat? We geven een voorbeeldje. Wanneer je ‘s avonds thuiskomt van je werk, plof je graag eventjes neer voor de televisie om je hoofd leeg te maken. Maar eigenlijk zou je die tijd liever nuttiger besteden. In plaats van voor de televisie te hangen, kun je je ook ontspannen door 15 tot 20 minuutjes te bewegen. Dat is veel gezonder én je helpt je algemene welzijn er veel beter mee vooruit. Je stopt niet alleen met een slechte gewoonte, maar je kunt ook nog eens trots zijn op jezelf!

luminotherapy

Tip 3: Luister naar je lichaam en overhaast je niet.

Even voor de duidelijkheid: we willen onze goede gewoontes een heel jaar lang volhouden. Overhaast je dus niet om je doelstellingen te verwezenlijken, want dan loop je het gevaar dat je snel ontmoedigd raakt. Beter is om je inspanningen te spreiden over verschillende fasen. Heb je besloten dat je dit jaar weer wilt beginnen te sporten om je conditie te verbeteren en je beter te voelen? Doe het dan rustig aan, want te snel te lange sportsessies geef je wellicht ook even snel weer op. Bouw rustig en regelmatig op. Ga 3 keer per week op je eigen ritme 20 minuutjes sporten. Dat is ideaal om te beginnen. Om je daarbij te helpen, bedachten wij een hulpmiddeltje om je te begeleiden: twee fitnesspakketten om je conditie thuis te verbeteren.

Ontdek meteen jouw nieuwe sportprogramma

Tip 4: Ga voor rituelen die je motiveren in je inspanningen.

Enkele trucjes om je te helpen:

1) Gun jezelf een beloning na iedere inspanning. Goede voornemens volhouden is niet eenvoudig. De kans is groot dat je het vroeg of laat wat moeilijker krijgt. Maar je weet dat als je volhoudt, je je na iedere inspanning beter zult voelen. Dat geeft voldoening en werkt motiverend. Na iedere sportinspanning van 20 minuten voel je al snel dat je meer energie krijgt. Je bent er trots op dat je jezelf weer eens overtroffen hebt, dat je bijvoorbeeld weer drie minuten langer aan touwtjespringen hebt gedaan met onze Fitnesskit Tone & Shape of je voelt je lekker ontspannen na je hypopressieve buikspieroefeningen met de set Balance & Pilates.

2) Help jezelf je voornemens vol te houden door te zorgen voor een omgeving die je daarbij ondersteunt. Als je je conditie wilt verbeteren, Draag de juiste uitrusting zoals onze Active Slim vormgevende en afslankende sportlegging om uw sessies met vertrouwen te beginnen. Of zorg je er dus voor dat al je sportspullen binnen handbereik liggen en grijp je iedere gelegenheid aan om enkele oefeningetjes te doen. Neem eventueel enkele accessoires met je mee als je onderweg bent.

3) Wees niet te hard voor jezelf en wees trots op iedere vooruitgang. Wees trots op jezelf, dat je je voornemens een heel jaar lang volhoudt. Ongetwijfeld zit er al eens een mindere dag tussen. Grijp die aan om je goede voornemens eens op een andere manier aan te pakken. En geniet van die dagen om je op een andere manier te ontspannen. We zeiden het al: ook met een massage, schoonheidsrituelen of etherische oliën kun je je welzijn op dagelijkse basis verhogen en jezelf belonen voor alle inspanningen die je al deed.

Uw coachingprogramma

Meldt u aan om zo toegang te krijgen tot de video’s van uw coachingprogramma !