Een natuurlijke en volledige gelaatsverzorging die je huid respecteert

Ben je het beu om te horen te krijgen dat je favoriete cosmeticaproducten ongewenste en zelfs giftige bestanddelen bevatten? Weet je niet goed met welk schoonheidsritueel je je gezicht kan reinigen zonder te agressief te werk te gaan? Wil je het daarentegen juist doen en stap voor stap aanpakken? Dan geven wij de nodige tekst en uitleg voor deze op het eerste gezicht vanzelfsprekende gewoonte.

Praktische samenvatting voor een natuurlijke en volledige gelaatsverzorging

Ons gezicht reinigen is een verzorgingsritueel waar we veel belang aan hechten. Want geef toe, wie wil er nu geen stralende huid? Maar reinigen we ons gezicht wel op de juiste manier?
Het is eerst en vooral belangrijk om je gezicht 's morgens en 's avonds te reinigen.

  • Door je gezicht ‘s ochtends te reinigen, verwijder je talg, zweet en dode huidcellen die onze huid heeft opgestapeld tijdens de nacht. Pas daarna breng je je dagcrème aan.
  • Net voor je gaat slapen is het uitgelezen moment om te ontspannen en make-up, vervuiling, onzuiverheden en de opgestapelde talg te verwijderen.

Toegegeven, het zijn stappen die we soms weleens durven overslaan door een gebrek aan tijd of energie, maar ze zijn wel van cruciaal belang voor een stralend gelaat en voor jezelf! In die enkele minuutjes krijg je immers de kans om even uit te blazen, de tijd te nemen om je goed te voelen in je vel en volkomen te ontspannen.

Waaruit bestaat een goede gelaatsverzorging stap voor stap?

Het is belangrijk om er een volledige gezichtsverzorging op na te houden, maar die bestaat nu eenmaal uit verschillende stappen.

Stap 1: Je huid reinigen – Van essentieel belang voor elke verzorging

Deze stap is cruciaal om goed van start te gaan met je gelaatsverzorging en moet afgestemd zijn op jouw huidtype om je gezicht in alle zachtheid te reinigen. Om je daarbij te helpen, raden we je aan om een biologische zeep/lotion te gebruiken en je gezicht te masseren met een reinigingsborstel (aangepast aan de vette, droge en gemengde huid). 

Stap 2: Een zachte maar doeltreffende peeling

Ga voor microdermabrasie om alle dode huidcellen te verwijderen en je gezicht te scrubben. Deze techniek is zachter dan een peeling, maar elimineert toch alle dode huidcellen om je gelaat weer te doen stralen van gezondheid en doet ook rimpels en lijntjes vervagen.

>> Ik wil meer weten over microdermabrasie

Stap 3: Je poriën vrijmaken dankzij warme stoom

Trakteer jezelf op een warm stoombad (dat je poriën zal verlossen van onzuiverheden en je huid voorbereidt op een andere aanvullende verzorging. Je huid is achteraf natuurlijk gehydrateerd.

Stap 4: Een patch aanbrengen om onzuiverheden zoals zwarte puntjes te verwijderen

Zodra je poriën vrijgemaakt zijn, is het tijd om een hydraterende verzorging of een patch tegen zwarte puntjes aan te brengen. Kwestie van mee-eters grondig te verwijderen en de poriën te verkleinen om zo de onzuiverheden van de neus geen kans meer te geven.

Een goede volledige gelaatsverzorging hoeft niet elke dag opnieuw te gebeuren!

Het geheim achter een stralende en gezonde huid? Niet overdrijven met dit soort verzorgingen. Net daarom is het zo belangrijk om je huidtype goed te analyseren, want een vette huid kan bijvoorbeeld toch ook gevoelig zijn.

Timing  :

  • 1 keer per week voor de vette huid
  • 1 keer om de 2 weken voor de normale/gemengde huid
  • maximum 1 keer per maand voor de droge/gevoelige huid