Een professionele peeling bij je thuis: dermabrasie

Nu het kouder wordt, heb je het vast al gemerkt: onze huid is gevoeliger voor temperatuursveranderingen. In de winter krijgt ons gezicht het dan ook zwaar te verduren door agressies van buitenaf en voelt het trekkerig aan. We krijgen een vale teint en onze huid verliest haar glans. Net zoals jij op lange winteravonden graag in de watten wordt gelegd, heeft ook je huid aandacht nodig. Te beginnen met een goed verzorgingsritueel voor je gelaat, met dermabrasie. Getest en goedgekeurd door de bloggende mama van mon-break.com.

Is dermabrasie een geschikte gelaatsverzorging voor in de winter?

Tijdens de wintermaanden krijgt ons humeur een flinke deuk en verzwakt ons immuunsysteem. En dat gevoel dat we minder in vorm zijn, staat ook af te lezen op ons gezicht. Door de koude en droge lucht wordt de bloedvoorziening naar onze huid immers verstoord, omdat de bloedvaten zich samentrekken om zo warmteverlies tegen te gaan. Het gevolg? Onze huid droogt uit, jeukt en wordt rood en ook de celvernieuwing verloopt niet meer zoals het hoort. Ze moet met andere woorden dringend gevoed worden. Gewoon wachten tot de zon weer opduikt dan maar? Geen sprake van, want de winter is het perfecte moment om – bijna letterlijk – in een nieuwe huid te kruipen nog voor de zomer weer in het land is. Hoe? Door eerst je huid in alle zachtheid te reinigen en VOORAL de peeling niet over te slaan. Mooi meegenomen: in de winter is er geen risico op pigmentatie door de zon.

Een opfrisbeurt nodig van de cruciale stappen voor een natuurlijke en doeltreffende gelaatsverzorging? Klik hier!

Dermabrasie: een peeling van de nieuwe generatie!

Dermabrasie is een stap in je verzorgingsritueel waarbij de oppervlakkige laag van de opperhuid – en in sommige gevallen zelfs die van de onderhuid – wordt verwijderd. Het is een belangrijke stap, want zodra deze huidlaag weg is, zal de huid zich vernieuwen dankzij het natuurlijke helingsfenomeen. Je bent dus voorgoed verlost van de dode huidcellen die je teint vaal maken en bovendien wordt de celvernieuwing van je huid gereactiveerd.

Resultaten wanneer je regelmatig aan dermabrasie doet:

Als je een tot twee keer per week deze gelaatsverzorging gebruikt gedurende 28 dagen, merk je:

  • dat je huid er beter uitziet;
  • dat onzuiverheden, rimpels en lijntjes, vlekken, mee-eters en tekenen van vermoeidheid verminderen;
  • dat je huid je hydraterende crème beter absorbeert.

Je teint ziet er stralend, gevoed en egaal uit, je poriën verkleinen, vlekken vervagen en lijntjes worden gladgestreken. Niet slecht, toch? 

Wat denkt Stéphanie van de blog mon-break.com van dermabrasie?

We vroegen Stéphanie, mama en schrijfster van de lifestyle blog mon-break.com, om voor ons de Microdermabrasion uit te testen. We bundelden voor jou haar eerste indrukken en de reden waarom dermabrasie een interessante gelaatsverzorgingstechniek is voor haar.

Microdermabrasion test

Hoe vaak deed je een peeling en hoe?

Ik moet toegeven dat ik de laatste tijd mijn gezichtsverzorging wat verwaarloosd heb. Als ik in een ijverige bui ben, scrub ik 2 tot 4 keer per maand met een scrub met korrel.

Met welke huidproblemen krijg je te maken in de winter?

Door de kou is mijn huid gevoeliger en mijn wangen durven ook al eens rood te worden. Wat de rest van mijn lichaam betreft, krijg ik als ik mijn huid niet genoeg hydrateer, droge vlekken die verschrikkelijk kunnen jeuken of zelfs pijn doen. 

Je hebt de Microdermabrasion voor het eerst uitgetest. Wat vond je van dat eerste gebruik?

Ik was enorm geïntrigeerd! Ik ben enkele keren over mijn gezicht moeten gaan om de kop te vinden die het meest geschikt is voor mijn huid (de precisie) en om de bewegingen juist te maken.

Het gebruik is kinderspel. Je hoeft het apparaat niet op te laden of op te warmen en kunt het dus gebruiken wanneer je maar wilt zonder iets te moeten voorbereiden. Geweldig!

Welk effect heb je tijdens en na de test ervaren?

Tijdens de test niets speciaals. Ik voelde een lichte zuigkracht en vroeg me af of het wel goed werkte. Toegegeven, toen ik de zuigkoppen in saffier zag, was ik bang dat het pijn zou doen of onaangenaam zou zijn, maar dat was helemaal niet het geval! Na de test merkte ik dat mijn huid echt gladder aanvoelde en er schoner uitzag.

En jij? Ga jij ook dermabrasie uitproberen om je huid te verzorgen?