Enkele tips voor een gelijkmatige en veilige bruine teint

In de zomer willen we maar één ding: zon! Zodra de eerste zonnestralen door de wolken prikken, zoeken we ons een gezellig plekje uit op een terras, in het park of – voor de gelukkigen onder ons – op het strand. Waarom? Om vitamine D te tanken en meteen ook een mooi, maar liefst ook veilig, kleurtje te krijgen.

Maar hoe moet je je huid in de zon verzorgen?

Door ze met een gezonde voeding voor te bereiden op het bruinen

We zeiden het al eens; bepaalde voedingsmiddelen zorgen voor een stralende teint. Om welke voedingsmiddelen gaat het dan?

  • Citrusvruchten zijn niet alleen rijk aan vitamine C maar helpen ook tegen huidveroudering.
  • Tomaten bevatten ontzettend veel antioxidanten. Ideaal voor een stralend frisse teint!
  • Abrikozen helpen het lichaam om vitamine A aan te maken. Daardoor is onze huid beter bestand tegen aanvallen van buitenaf, zoals luchtvervuiling en UV-stralen.
  • Oliehoudende planten zijn bronnen van vetzuren en antioxidanten, geven de huid haar vitaliteit terug en vermijden dat we er vermoeid gaan uitzien!

Er zijn nog heel wat andere voedingsstoffen die helpen om onze huid voor te bereiden op een zonnebad.

Vandaag doen we je enkele ontbijtideetjes aan de hand!

Hou je wel van wat zoetigheid 's morgens vroeg?

  • Kies een magere yoghurt of plattekaas.
  • Doe er ongeveer 100 g fruit naar keuze bij (kiwi, aardbeien, mango, blauwe bessen, noem maar op!)
  • Voeg er voor de stevigheid zo'n 50 g havervlokken aan toe
  • Werk af met 1 eetlepel geraspte kokos en 1 eetlepel amandelschilfers.
  • Enkele hazelnoten zorgen voor een lekkere crunch!

Heb je 's morgens niet zoveel tijd? Snijd je fruit dan al 's avonds en zet het in de koelkast. Maak de yoghurtbasis al klaar en zet ook klaar in de koelkast. Net voor je vertrekt meng je het fruit onder de yoghurt en je bent klaar voor de dag!

Eet je liever iets hartigs bij het ontbijt?

Snijd een croissant in de lengte door, besmeer met wat verse kaas en werk af met wat bieslook en een plakje zalm! Als dat geen luxeontbijt is! En wie écht wil smullen, doet er nog een hardgekookt ei of een spiegelei bij!

Sneller een bruine teint dankzij een gezonde voeding

Nu we weten wat we moeten eten om onze huid gezond te houden, gaan we eens kijken welke voeding ons sneller een zomerkleurtje geeft! Voedingsmiddelen uit de familie van de carotenoïden stimuleren de kleur van de huid. Maar over welk voedsel hebben we het dan precies? Wortel, paprika, tomaat, pompoen, zoete aardappel, abrikoos, raketsla, spinazie, groene kool,...

Een slaatje bij de lunch?

  • Was ongeveer 100 g verse spinazie en 100 g raketsla,
  • Snijd twee tomaten in schijfjes,
  • Voeg wat mozzarella toe voor een frisse toets,
  • Kook twee eieren hard, snijd ze in stukjes en doe ze bij je salade,
  • Meng er wat geraspte worteltjes onder voor wat meer kleur en een lekkere beet,
  • Werk af met balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Veilig bruinen, hoe doe je dat?

Je hebt de juiste voeding gekozen en nu is je huid van binnenuit helemaal klaargestoomd voor de zon! Dan is het nu tijd om te bekijken hoe je je huid langs de buitenkant beschermt.

Eerst en vooral moet je je huid beschermen met een geschikte crème die is afgestemd op jouw huidtype en met een hoge beschermingsfactor. En laat je niets wijsmaken: een hoge beschermingsfactor verhindert geenszins dat je huid mooi bruin wordt! Dus smeren maar!

Wil je ook je benen wat zon gunnen? Vergeet ze dan niet een dag van tevoren te epileren. Zo vermijdt je rode vlekken! Want als je een haartje uittrekt, volgt er altijd een lichte ontstekingsreactie in het haarfollikel. Ga je dan meteen met je benen in de zon zitten, kunnen er door de ontsteking rode vlekken optreden.

Genoeg gebruind! Welke verzorging geef je je huid na het zonnebaden?

Goed, je hebt heerlijk liggen zonnebaden, je huid ziet er stralend zomers uit, maar nu weet je niet hoe je je nieuwe bruine teint zo lang mogelijk kunt behouden. Geen paniek! We leggen het je snel even uit:

  • Geef je huid twee of drie keer per week een goede scrubbeurt. Voor je gezicht gebruik je best onze lucea. Die reinigt je huid perfect!
  • Hydrateer daarna je huid met een geschikt product. Voor je gezicht kies je best een andere crème dan voor de rest van je lichaam.
  • Als je je huid wil hydrateren na het zonnebaden, ga je beslist voor een aftersun. Die crèmes zijn er specifiek voor gemaakt om je huid na een overdosis zon te verzachten.

Wil je weten hoe je je bruine teint zo lang mogelijk kunt behouden?

Snel een bruine teint maar geen tijd voor een zonnebad?

Wij hebben de oplossing! Voor een natuurlijk uitziende bruine teint hoef je niet naar de zonnebank! Kies voor de zelfbruinende doekjes van Lanaform! Die geven je huid een natuurlijk uitziende bruine teint. Ze zijn gebruiksvriendelijk, zorgen voor een uniforme bruine teint én hebben een delicate geur.

Pssssst... Er werd me net in het oor gefluisterd dat bepaalde van de producten die we in dit artikel vermeld hebben, tijdelijk goedkoper zijn!