Fitness voor beginners, de eerste stap naar een gezondere levensstijl!

De winter is voorbij, maar de zware winterse maaltijden hebben ons figuur geen goed gedaan ... Hoog tijd dus om daar iets aan te doen. “Een gezonde geest in een gezond lichaam”, weet je wel. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan als gezond leven en regelmatig sporten niet echt jouw ding zijn. Fitness voor beginners helpt je op weg.

Pas je gewoonten aan

Pas je gewoonten geleidelijk aan. Als je het roer drastisch omgooit, kun je immers de moed verliezen. Trek alvast je loopschoenen aan, we gaan anders eten en bewegen!

Evenwichtig eten: enkele basisregels

1) Sla geen maaltijden over. Ons lichaam heeft een geheugen en zal vetten opslaan om het tekort aan te vullen. Resultaat? Je verdikt!
2) Eet gevarieerd. Maar let op, dat betekent niet dat je alles kunt eten op om het even welk moment. Kies voor maaltijden op een vast tijdstip: groenten, eiwitrijke voeding zoals gevogelte, rundvlees, vis, ... Ook zetmeelhoudende producten, zoals volle rijst, pasta en granen, zijn belangrijk. Snelle suikers, bijvoorbeeld aardappelen, wit brood, taart en koekjes, laat je best links liggen, al mag je jezelf af en toe een klein pleziertje gunnen.
3) Veel water drinken voorkomt dat je lichaam water vasthoudt. Drink 1,5 tot 2 liter water per dag voor een optimale hydratatie!

Bewegen: de nieuwe trend in fitness voor beginners: body walking!

Laat de auto staan en vergeet de lift: we gaan meer bewegen! Pas je gewoonten aan en ga vaker te voet. Wandelen is immers een natuurlijke oefening voor je lichaam.
Iedereen kan wandelen. Het is een zachte oefening die de gewrichten niet belast. Het helpt je vet verbranden, je blijft slank of verliest gewicht, je zet je hart en longen aan het werk en de stress glijdt van je af. Uit al die voordelen is een nieuwe trend ontstaan in fitness voor beginners: body walking!
Je stapt op een loopband die niet elektrisch wordt aangedreven. Het zijn je benen die hem in beweging zetten. In een groepscursus body walking werk je aan je dijen en billen, maar ook je buikspieren worden getraind. Met deze uitstekende cardiotraining verbrand je calorieën en versterk je je uithoudingsvermogen.
Als de buitenlucht je lokt, blijft wandelen een uitstekende oefening, maar je moet wel rekening houden met enkele basisregels:
1) Kies comfortabele schoenen en kleding die is aangepast aan het weer.
2) Warm je op door 5 minuten traag te stappen. Stretch voor en na het wandelen even om je spieren voor te bereiden. Loop rechtop en trek je buik in tijdens het wandelen.
3) Bepaal realistische doelstellingen die je geleidelijk aan verlegt. Begin bijvoorbeeld met een half uur om de twee dagen en trek dit geleidelijk op tot 1 uur op vrijwel elke dag van de week.
4) Vergeet niet dat gestaag volhouden noodzakelijk is om efficiënt vet te verbranden. Luister naar je lichaam en ga niet over je grenzen om kwetsuren te vermijden. Een te hoog hartritme maakt het trouwens moeilijk om calorieën te verbranden. Anderzijds, als je niet regelmatig oefent, heeft de training minder effect.
Met deze tips en een beetje goede wil kun je alvast de eerste stap zetten naar een gezondere levensstijl en een goede gezondheid!

Uw coachingprogramma

Meldt u aan om zo toegang te krijgen tot de video’s van uw coachingprogramma !