Onze voetverzorging tips om de winter comfortabel door te komen

Langzaam komt de kou met alle onaangename gevolgen van dien. Zoals die verdomde vochtigheid die ons onvermijdelijk natte voeten en bevroren tenen bezorgt... In een wanhopige poging om het toch warm te hebben, prop je je voeten met je dikste sokken in te nauwe schoenen. Geen wonder dus dat er binnen de kortste keren kloofjes – of erger nog – eelt opduikt.

Gelukkig bestaan er heel wat middeltjes om het je voeten zo aangenaam mogelijk te maken en zo de dalende temperaturen en bijhorende wintertenen te bestrijden:

Voetverzorging 1: een massage is zilver, olie gebruiken is goud.

Wanneer je tenen helemaal verkleumd zijn, zijn alle manieren goed om ze weer op te warmen: ze onder een deken stoppen, ze op de nog warme rug van je partner laten trippelen, uren voor de open haard blijven liggen, ...

Maar wist je dat het ook anders kan?
Met een voetmassage gevolgd door een aromabad met etherische oliën van citroen bijvoorbeeld.

Omdat de kou je bloedsomloop vertraagt, moet die vooral terug op gang gebracht worden om de temperatuur van je voeten te laten stijgen. Masseer en wrijf dus stevig alsof je leven ervan hangt, te beginnen bij je tenen om vervolgens te eindigen bij je voetzool.

Klaar met masseren? Dan gaat het richting badkamer om je voetverzorging af te ronden met een vleugje citroen. Dankzij het voetenbad Bubble Footcare met zijn massagetrilfunctie en acupressuurpunten voelen je voeten in een mum van tijd weer comfortabel en warm aan.
Niet te vergeten: enkele druppeltjes etherische olie Lemon Zest toevoegen voor een positieve en verkwikkende energie.

Een hydraterende voetverzorging

Scrubben, peelen, hydrateren, ...

Hebben je voeten het zwaar te verduren door de kou en merk je dat je hielen hard worden of dat er kloven opduiken? Dan is het de hoogste tijd om die kleine imperfecties weg te scrubben en zo weer mooi verzorgde voeten te krijgen.

Begin met een scrubzeep om dode huidcellen te verwijderen en je voeten opnieuw glad te maken. Ook ons pedicuretoestel Pedila, dat voorzien is van een elektrische rasp en twee rollen met een verschillende intensiteit, helpt je om eelt te verminderen en ruwe plekken op je voetzolen te verwijderen.

Denk er ook aan om je huid goed af te drogen – dus ook tussen je kietelgevoelige tenen! – want vochtigheid is aartsvijand nummer één in de winter.
Een hydraterende crème voor droge voeten is ook perfect om je huid te voeden en helpt je voeten om hun soepelheid te herstellen.

Om dit verzorgingsritueel in alle zachtheid te eindigen, stop je je voeten in zachte katoenen sokken die je uiteraard eerst op een lekker warme radiator hebt gelegd.

Warm, warmer, warmst

Zelfs onder je knusse dekentje, moet je je sokken aanhouden en regelmatig van houding veranderen om je voeten warm te houden.

Met onze 2-in-1 Shiatsu Comfort daarentegen hebben ijskoude voeten geen schijn van kans. Het verwarmende en masserende kussen heeft al het nodige om de voeten het comfort te geven dat ze nodig hebben. Allereerst biedt het een ultraontspannende kneedmassage. Door de voetzool te masseren wordt de kleine bloedsomloop terug op gang gebracht en krijgen de voeten het weer warm. Bovendien verspreiden de masserende koppen een zachte, omhullende warmte voor een nog diepgaandere verwarming en ontspanning.

Laat die warme winteravonden dus maar komen, want voortaan hebben jouw voeten het nooit meer koud!