Winterklaar met 10 slimme beautytips

1. Handen wassen

Om microben en bacteriën geen kans te geven, was je best verschillende keren per dag je handen of gebruik je een antibacteriële gel. Zo blijven je handen de hele dag proper én gezond!
Nog een beautytip: verzorg je handen met een goede vochtinbrengende crème als je ze mooi en gaaf wil houden.

2. Goed ventileren

Zet de ramen open zodra dat kan. Verlucht je slaapkamer tien minuten na het opstaan en nog eens net voor het slapengaan. Ook in de winter als het vriest! Dat is zelfs nog beter om de lucht in huis goed te zuiveren, bacteriën te doden en voor een gezondere leefomgeving te zorgen. Doe hetzelfde op kantoor en af en toe ook in de auto.

3. Stoom op je gezicht

Eén keer per week kan je water koken in een grote pot of een gezichtssauna uit de handel gebruiken. Hou je gezicht zo'n 10 minuten in de stoom boven de pot of voor de gezichtssauna. Dit is een goede gewoonte voor je gaat scrubben of een hydraterend maskertje legt.

4. Eén keer per week scrubben

Scrubben is een absolute aanrader om de onzuiverheden te verwijderen die je dag na dag opstapelt. Je zal er meteen weer stralend uitzien! Bovendien is het erg gemakkelijk: je hoeft slechts 4 eetlepels fijn zout (of fijne suiker) met 2 theelepels olijfolie te mengen. Nog meer beautytips voor maskers en scrubs? Ontdek ze in het artikel "Overheerlijke recepten om zelf scrub te maken".

5. Afspoelen met koud water

Na je bad of douche spoel je je hele lichaam even af met een straal koud water. Begin aan je voeten en werk langzaam naar boven toe tot aan je gezicht of je haar. Het vraagt zeker in de winter wat moed en doorzettingsvermogen. Maar als je weet dat koud water je huid verkwikt, je bloedsomloop stimuleert en je weer energie geeft, lukt dat misschien beter. Een prima beautytip om je huid in topvorm te houden!

6. Tandpasta voor puistjes

Wist je dat je de puistjes die elke maand op je kin, neus of voorhoofd opduiken ook kan aanpakken met tandpasta? Het ziet er misschien niet zo glamoureus uit, maar in tandpasta zit wel een antibacteriële stof die puistjes uitdroogt. Breng voor het slapengaan wat tandpasta aan op de bewuste plekjes. 's Morgens je gezicht goed afspoelen! Bij hardnekkige boosdoeners moet je deze truc meer dan één keer toepassen.

7. Flashy nagellak

Onmisbare beautytip: nagellak! Met een vrolijk kleurtje op je nagels geef je je humeur meteen een boost.

8. Slapen met gevlochten haar

Als je je haar vlecht of een lage staart maakt, hou je het soepel en gezond. Want zo voorkom je dat je haar al te veel afbreekt.

9. In de zon zodra het kan

Zodra de zon van de partij is, moet je daarvan profiteren! Ga naar buiten en lig minstens 10 minuten in de heerlijke zonnestralen. Toch te koud? Zoek dan je toevlucht tot een lichttherapielamp. Wedden dat je daar veel energie van krijgt, zodat je elke winterdag met een positief gemoed kan beginnen?

10. Bewegen

Ook in de winter is sporten een uitstekend idee. Kies een sport die je echt leuk vindt, anders hou je dat niet lang vol. Slik eventueel wat extra vitaminen en begin je dag energiek met een lepeltje honing.