Yoga met je gezin? Een uitstekend idee!

Het is volop zomer en het einde van de vakantie is nog niet in zicht! Maar jij en je gezin hebben nu echt alle dierentuinen en attractieparken wel gezien ... Ben je op zoek naar een originele, sportieve activiteit om met je kinderen plezier aan te beleven? Dan is yoga iets voor jullie!

Yoga met je gezin: dat schept een band

Yoga is een ideale manier om de banden binnen het gezin aan te halen! De gekke houdingen en grappige oefeningen brengen iedereen aan het lachen – en er zijn ook oefeningen die je samen met je kind of met je partner kunt doen.

Een grappig voorbeeld: het aapopwarmertje! Bij deze warming-up doet iedereen op zijn of haar matje wat hij of zij wil: spring op en neer, maak lawaai, slinger met je armen!

Voor een volledige sessie met eenvoudige, leuke oefeningen kun je terecht bij yogajuf Lise Bilien. De sessie heeft de naam 'Met zijn allen naar het circus': dat geeft je al een idee!

Yoga met je gezin: dat is lachen

Lachen is gezond: een goede sfeer verzekerd! Bovendien werkt lachen ook therapeutisch. Als je lacht, maakt je lichaam endorfine aan: een 'gelukshormoon' waardoor je beter tegen stress bestand bent. Ook krijg je door te lachen extra zuurstof binnen, waardoor je bloeddruk daalt. Dus probeer deze grappige yogasessie eens!

Yoga met je gezin: dat brengt rust

Elke moeder weet dat het soms niet gemakkelijk is om een kind tot bedaren te brengen. Yoga voor kinderen is een heel goede manier om de energie van je spruiten in goede banen te leiden! En doordat je zelf meedoet, word je zelf ook rustiger. Vergeet immers niet dat het gedrag van kinderen vaak het gedrag of de stemming van hun ouders weerspiegelt.

Op zoek naar een paar oefeningen om je kinderen voor het slapengaan tot rust te brengen? Zoek niet verder!

Yoga met je gezin: dat is goed voor je kind

Yoga voor kinderen is dus op heel veel manieren goed voor jou en je gezin. Je kunt het op een leuke manier met je kinderen beoefenen. Er zijn speciale yogacursussen voor kinderen vanaf 3 jaar. Veel ouders merken dat hun kind zich dankzij yoga beter kan concentreren, na een woede-uitbarsting sneller kalmeert en 's avonds gemakkelijker inslaapt. Bovendien kunnen de yogahoudingen helpen om rugklachten bij kinderen te voorkomen.

Yoga met je gezin: probeer het op een festival

In het weekend van 17, 18 en 19 augustus vindt in Torhout het festival 'YogaLand' plaats. Een uitstekende gelegenheid om onder professionele begeleiding verschillende vormen van yoga uit te proberen! Dit festival is gewijd aan kinderen, dus het hele gezin is welkom. Hier vind je meer informatie over yoga met je gezin. Strek je ledematen, aan de slag!