De knijp-en-rol techniek onder de loep

De knijp-en-rol techniek wordt toegepast door therapeuten om de pijn te verzachten, maar wordt eveneens gebruikt als anti-cellulitis massagetechniek. De knijp-en-rol techniek is één van de vele verschillende vermageringsmassages en is een fantastisch middel om je te wapenen tegen cellulitis. Waaruit bestaat de massage? En wat is het verschil tussen een manuele en mechanische knijp-en-rol massage? Laten we de knijp-en-rol techniek eens van dichtbij bekijken.

WAT IS DE KNIJP-EN-ROL TECHNIEK?

Samen met een evenwichtige voeding en regelmatige fysieke activiteiten, zijn regelmatige massages essentieel bij het bestrijden van cellulitis. De knijp-en-rol techniek is één van de vermageringsmassages die nooit over het hoofd gezien wordt. Maar waaruit bestaat deze massagemethode?

De knijp-en-rol techniek is een massage om cellulitis te bestrijden waarbij twee delen van ons lichaam (de hypodermis en de fascia) van elkaar gescheiden worden, zodat diep zittend vet en vochtophopingen verwijderd worden.

De knijp-rol-techniek werkt uitstekend om je sinaasappelhuid te verminderen. Het is een doeltreffende massage, vooral als je ze regelmatig, en vooral correct uitvoert! Als je de techniek niet op de juiste manier toepast, zal je immers snel blauwe plekken en kneuzingen veroorzaken.

Je kan deze massagetechniek manueel toepassen, of met behulp van een speciaal toestel dat speciaal ontworpen werd voor dit soort massages.

MANUELE KNIJP-EN-ROL TECHNIEK

Om de knijp-en-rol techniek manueel uit te voeren, neem je een klein deel van je huid tussen je vingers, knijp je de huid zachtjes tussen de duim en wijsvinger en laat je de huid tussen je vingers rollen. Voer deze beweging een tiental keer na elkaar uit van beneden naar boven, zonder de druk te verminderen.

Het nadeel van deze manuele techniek is dat deze massage vermoeiend en soms pijnlijk is, vooral als ze slecht uitgevoerd wordt. Daarom raden wij je aan om langs een beauty center te gaan (waar de massage uitgevoerd wordt door experts en de massage nauwkeuriger en doeltreffender uitgevoerd wordt), of de knijp-en-rol techniek mechanisch uit te voeren.

MECHANISCHE KNIJP-EN-ROL TECHNIEK

Het voordeel van de mechanische knijp-en-rol massage ligt in de kracht en de precisie van de massage.Een mechanische knijp-en-rol techniek, in een beauty center of thuis, wordt steeds op ongeveer dezelfde manier uitgevoerd: de anti-cellulitis massageapparaten zuigen een klein stukje huid aan, waarmee ze een soort van plooi in de huid maken die nadien uitgerold wordt.

In vergelijking met de manuele knijp-en-rol techniek, ligt het voordeel van deze methode in de kracht en de precisie van de massage. Het resultaat van de knijp-en-rol techniek is een zachtere huid waar de rollen gepasseerd zijn, een zichtbaar verminderde sinaasappelhuid, en het verlies van centimeters rond de dijen en/of een slankere taille. Deze techniek wordt zonder pijn uitgevoerd en is ideaal om cellulitis te bestrijden.