Hoe langer bruin blijven? makkelijker kan haast niet

Je bent net terug van vakantie, volledig ontspannen en mooi bruin. Met andere woorden: je straalt en pronkt maar al te graag met je mooie bruine kleurtje. Dankzij onze tips blijf je stralen, zelfs al moet je terug aan de slag gaan!

Langer bruin blijven door je huid te scrubben

Nee, je wrijft je bruine kleurtje er heus niet af door je lichaam te scrubben! Integendeel zelfs, langer bruin blijven begint bij het verwijderen van dode huidcellen. Deze op het eerste gezicht agressieve huidverzorging doet je gebronsde huid heropleven waardoor je opnieuw straalt als nooit tevoren.

Tips:

  • Scrub je gezicht en lichaam 2 tot 3 keer per week.
  • Warm aanbevolen voor je gelaat: de Lucea!
  • Kies een gel die is aangepast aan je huidtype en/of het te behandelen lichaamsdeel.
  • Is je huid broos en gevoelig, kies dan voor een scrubgel voor het gelaat die fijnere korreltjes bevat dan een gel voor het lichaam.

Je lichaam hydrateren: een must om langer bruin te blijven

Vaak nemen we niet de tijd om goed voor onszelf te zorgen en dagelijks onze huid te hydrateren. Nochtans is dat welverdiende moment van pure ontspanning ook goed voor onze huid. Die moet immers het hele jaar door gehydrateerd worden. Vooral dan in de zomer wanneer ze intensiever wordt blootgesteld aan de zon.

Tips:

  • Gebruik in de zomer liever after sun dan een gewone hydraterende lotion.
  • After sun zit namelijk boordevol herstellende, hydraterende, voedende en verzachtende ingrediënten die je huid na blootstelling aan zon en wind herstellen.
  • Douche uit, crèmepje smeren.
  • Let wel, gebruik voor je gezicht en je lichaam een andere crème.
  • Drink veel water. Voeg er eventueel een schijfje citroen en/of sinaasappel aan toe: hydratatie en verfrissing gegarandeerd.

Langer bruin blijven door je goede gewoontes weer op te pikken, elke dag opnieuw

Dat je terug aan de slag moet, betekent niet dat de zomer plotsklaps gedaan is. In september wachten ons ongetwijfeld nog enkele mooie zonnige dagen. Meteen je uitgelezen kans om op een natuurlijke manier bruin te blijven door veel tijd buiten door te brengen.

Tips:

  • Neem de tijd om je buiten uit te leven: Haal een frisse neus en blijf tegelijkertijd langer bruin. Dat je je dagdagelijkse gewoontes weer opneemt, wil niet noodzakelijk zeggen dat je je moet opsluiten op kantoor of bij je thuis. Wat dacht je van buiten sporten en lunchen in het park? In ieder geval ver weg van je computerscherm.
  • Sport 20 minuten per dag. Sporten stimuleert immers de bloedsomloop en bevordert de zuurstoftoevoer, wat er op zijn beurt voor zorgt dat je langer bruin blijft.
  • Ook gezond koken en evenwichtig eten is belangrijk om bruin te blijven. Kleine reminder: zet vooral groenten en fruit zoals wortels, peterselie, veldsla, spinazie, mango, rode paprika en meloen op het menu. Deze seizoensgroenten en dit seizoensfruit zijn rijk aan betacaroteen, antioxidanten en bruiners.

Ontdek de ware aard van uw huid

Ontvang nu een e-mail met onze Gezichtsverzorging gids !

Zelfbruiner, het wondermiddel om langer bruin te blijven

Jammer maar helaas, vroeg of laat verdwijnt ons mooie bruine kleurtje toch. Wat niet wil zeggen dat we de natuur geen handje mogen helpen ... Is dat valsspelen? Helemaal niet!

Breng na het scrubben een kleine hoeveelheid zelfbruiner aan en je krijgt in slechts enkele minuten die gebronsde huid terug waar je zo fier op was.

Tips:

Opgelet, kies wel een goede zelfbruiner waarvan de tint is aangepast aan je huid. Kwestie van niet voor onaangename verrassingen komen te staan.
Probeer zeker onze Self-tanning-doekjes? Die zijn gemakkelijk te gebruiken en helpen je in een mum van tijd om je zomerlook te behouden!
Ontdek hier hoe je de Self-tanning-doekjes aanbrengt.