De nageldroger "pretty nails" getest en goedgekeurd

De zomer is stilaan in aantocht en blaast een frisse en kleurrijke wind door onze look. En jij? Wil jij je outfit ook een zonnige toets geven met gekleurde nagellak? Op één voorwaarde althans: een onberispelijke manicure zodat je nagellak helemaal tot zijn recht komt. Er wordt vaak beweerd dat een nageldroger een absolute must is voor een geslaagde manicure. Toch moet ik toegeven dat ik eerder sceptisch stond tegenover zoveel enthousiasme! Er zat dus maar één ding op: de nagellakdroger zelf uittesten, meer bepaald de "Pretty Nails" van Lanaform®. Hoe de test verliep, lees je hieronder.

GEBRUIKSAANWIJZING

De uv-nageldroger wordt geleverd met 4 tl-lampen die ik zelf in een mum van tijd installeer dankzij de instructies. Ze zitten verpakt in de 4 hoeken van de doos om ze te beschermen. Gooi het karton binnenin de doos dus niet te snel weg!

Ik lees uiteraard de gebruiksaanwijzing door om het toestel niet te beschadigen. De instructies zijn duidelijk en nauwkeurig.

Het volstaat om de nageldroger in het stopcontact te steken en aan te zetten. Vervolgens plaats ik mijn hand in de nagellakdroger en kies ik de gewenste droogtijd. De "Pretty Nails" heeft 3 droogtijden: 90 seconden, 120 seconden of onbeperkt. Je drukt één keer op de knop uiterst rechts voor 90 seconden, twee keer voor 120 seconden en – je raadt het al – drie keer voor onbeperkte duur. Zodra de tijd verstreken is, doven de lampen. Voor een snellere droogtijd raadt de handleiding ons aan om naast de uv-lampen ook de ventilatie in te schakelen. Het toestel heeft slechts drie knoppen, wat het gebruik vergemakkelijkt.

TESTEN MAAR!

Om de nageldroger grondig te testen, breng ik 3 verschillende laagjes nagellak aan:

  • een base coat
  • een laagje gekleurde nagellak (donkerroze)
  • een top coat

Eerst breng ik een basislaag aan zodat de gekleurde nagellak beter houdt. Zodra het eerste laagje aangebracht is, plaats ik mijn hand in de nagellakdroger. Ik test de duurtijd van 90 seconden uit. Om zeker te zijn, herhaal ik deze stap nog een tweede keer. Ik raad je dan ook aan om meteen de duurtijd van 120 seconden te kiezen. Zo win je tijd. Mijn andere hand leg ik dus direct 120 seconden onder de droger.

Daarna breng ik mijn donkerroze nagellak aan. Ik selecteer de duurtijd van 120 seconden. Ik schakel ook de ventilator in voor een snellere en aangenamere droogbeurt. Vervolgens leg ik mijn nagels nog eens 90 seconden onder het toestel. Die tweede keer drogen was misschien niet helemaal nodig, maar ik wilde zeker zijn en vermijden dat ik moest herbeginnen. Ik ga op dezelfde manier te werk voor mijn andere hand voor ik aan de derde stap begin. Net zoals voor mijn eerste hand, leg ik mijn nagels 2 keer onder de nagellamp.

Tot slot breng ik een laatste laagje aan: de top coat. Deze transparante nagellak doet de kleur van mijn nagels schitteren en beschermt ze langer tegen invloeden van buitenaf. De top coat heeft meer tijd nodig om te drogen dan de vorige laagjes nagellak. Daarom kies ik 2 keer de duurtijd van 120 seconden.

HET RESULTAAT

Ik ga eerlijk zijn: er zijn voor- en nadelen. Ik ga beginnen met de minpuntjes om in schoonheid te eindigen met de pluspunten van de nageldroger.

De minpunten van de nageldroger "Pretty Nails":

  • De verpakking van de 4 tl-lampen: ze zitten een beetje verstopt in de doos.
  • De uv-lampen: het drogen zou nog sneller gaan met ledlampen.

De pluspunten van de nageldroger "Pretty Nails":

  • Hij is gebruiksvriendelijk. Zoals ik al zei, zijn er slechts 3 knoppen met duidelijke symbolen.
  • De kracht van de uv-lampen. Het gaat veel sneller dan je nagels aan de lucht laten drogen. Ik had slechts iets meer dan 20 minuten nodig om 3 lagen nagellak aan te brengen. Normaal kost me dat 35 à 40 minuten.
  • Het resultaat is onberispelijk. De nagellak hecht beter en houdt langer.
  • Het comfort. De nageldroger produceert een aangename warmte. Je waant je zo in een schoonheidssalon.

Mijn conclusie? Voor wie een perfecte manicure wil, is er slechts één oplossing: de link hiernaast volgen en meteen de "Pretty Nails" in huis halen!