Hoe efficiënt cellulitis bestrijden?

Van cellulitis blijft niemand gespaard, ook niet diegenen met een slank lichaam. We zitten dus allemaal in hetzelfde schuitje! Cellulitis komt het vaakst voor op de dijen en billen maar kan eveneens voorkomen op de heupen, buik en armen. De vraag is: hoe kunnen we cellulitis bestrijden?

Cellulitis behandeling hangt af van het type cellulitis

Vooraleer men cellulitis kan behandelen, moet men zijn vijand goed kennen. Dit betekent leren het onderscheid te maken tussen de drie types van cellulitis:

Cellulitis met vochtophoping verminderen

Cellulitis met vochtophoping: wordt veroorzaakt door een slechte bloedcirculatie en lymfatische circulatie en houdt het vocht vast onder de huid

Hoe dit type van cellulitis bestrijden? Om cellulitis met vochtophoping te verminderen past u geregeld een massage van enkele minuten toe. U activeert en stimuleert zo de bloed- en vochtcirculatie. De resultaten zijn al zichtbaar na een korte periode, afhankelijk van de frequentie van de massages.

Cellulitis door vetophoping bestrijden

Cellulitis door vetophoping is het resultaat van een te sterke ophoping van vetten.

Hoe cellulitis door vetophoping bestrijden? Bewaak de dagelijkse hoeveelheid vetstoffen (= vetten in voeding), zorg voor wekelijkse fysieke activiteit die bij voorkeur gebaseerd is op het verhogen van het uithoudingsvermogen (fietsen, wandelen, zwemmen,…) en vergeet niet voldoende te drinken (minstens 1.5 liter per dag)

Behandeling fibreuze cellulitis

Fibreuze cellulitis, wordt veroorzaakt door een verslapping van de huid. Ze voelt hard en is piijnlijk.

Hoe fibreuze cellulitis bestrijden? Deze vorm van cellulitis is veel moeilijker te bestrijden en vereist het advies van een dokter.