Je goed voelen op je werk dankzij essentiële öliën

Zijn essentiële of etherische oliën stilaan een dagelijkse gewoonte geworden? Goed zo! Thuis of op kantoor, het verstuiven van essentiële oliën werkt heilzaam en bovendien merk je meteen het verschil.
Nu we steeds meer oog hebben voor ons welzijn, zijn essentiële oliën niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven.

Wat is essentiële olie?

Essentiële olie wordt omschreven als: “een geheel van aromatische, vluchtige substanties die geïnhaleerd worden door de neus en opgenomen worden door onze reukreceptoren. Deze aromatische moleculen gaan vervolgens inwerken op onze hersenen en daarbij een rechtstreeks verband leggen met ons geheugen en onze emoties. Het verklaart meteen waarom geuren een meetbare fysiologische invloed op ons kunnen hebben, zoals een wijziging in de hormoonspiegel die onze eetlust bepaalt, maar ook de productie van insuline, het stressniveau, onze concentratie, temperatuur, ...”*
De ingeademde en geabsorbeerde etherische oliën beïnvloeden met andere woorden onze emoties en ons gedrag, als een aromatherapie die inwerkt op onze reukzin. De verstuiving van de oliën gebeurt door een elektrische verstuiver.

Aromatherapie, een oneindige bron van welzijn

Ontvang nu een e-mail met onze aromatherapiegids !

Waarom essentiële oliën gebruiken op het werk?

Essentiële oliën bevatten elk meer dan 200 actieve stoffen. Ruimschoots genoeg dus voor tal van positieve werkingen die elke dag opnieuw onze kwaaltjes kunnen verlichten. Etherische oliën zuiveren de lucht en maken deze gezonder, stimuleren onze concentratie en gaan vermoeidheid tegen, beschermen ons tegen infecties in onze onmiddellijke omgeving (opgelopen door gezinsleden, collega’s, ...), helpen ons ontspannen na een lange werkdag, bevorderen onze nachtrust, ... Al na enkele minuten kan je het positieve effect voelen!

Hoe gaat aromatherapie in zijn werk?

Voor een optimale geurverspreiding giet je 4 à 5 druppels essentiële olie in je aromaverstuiver. De verstuiving mag maximum 1 uur duren.

Welke essentiële oliën hebben welk effect?

Essentiële oliën die de gezondheid bevorderen

  • Niaouli: bestrijdt infecties van neus, keel en luchtwegen, en vermijdt besmetting door de ruimte te ontsmetten.
  • Den: verkwikt tijdens periodes van intense vermoeidheid en futloosheid.
  • Eucalyptus: gaat zware neusverstopping tegen, stimuleert het immuunsysteem en werkt als een infectiewerend middel dat verspreid wordt in de lucht.

Essentiële oliën die het humeur bevorderen

  • Pompelmoes: zijn fruitige, verkwikkende geur zorgt voor een goed humeur en een flinke dosis optimisme.
  • Zoete sinaasappel: zijn zoete en fruitige geur garandeert niet alleen een goed humeur en een flinke dosis optimisme, maar brengt het welzijn en de innerlijke rust ook echt in evenwicht.
  • Groene mandarijn: zijn geur is meer oppeppend dan de andere en zorgt dus voor de nodige vitaliteit, maar bevordert tegelijkertijd rust en ontspanning.

Essentiële oliën tegen stress en bacteriën

  • Echte lavendel: is goed tegen onrust, opwinding, zenuwachtigheid, prikkelbaarheid, humeurschommelingen, overspannen zijn en bevordert de slaap.
  • Citroenschil: antibacterieel, ontsmettend, antiviraal, anti-stress, oppeppend en geurbestrijdend!

Essentiële oliën: voor dat extra duwtje in de rug

Om de toiletten op het werk heerlijk te laten ruiken, giet je enkele druppels essentiële olie van lavendel of citroen op een kartonnen wc-rolletje. Zet het rolletje in de ruimte en herhaal een keer per week.
Om je kantoor schoon te maken, meng je ½ liter witte azijn met 15 druppels essentiële olie van citroen. Meng goed, verstuif vervolgens op de te reinigen plaatsen en schrob.