Overheerlijke recepten om zelf scrub te maken

Wie een gezonde en gave huid wil, kan niet zonder scrub. Met een scrub gom je immers dode huidcellen weg en stimuleer je plaatselijk de doorbloeding van de kleinste haarvaatjes. Het resultaat: je ziet er meteen stralender uit!

Deze recepten tonen je hoe je zelf scrubs kan maken. Gebruik je scrub één keer per week en breng die altijd aan op een licht bevochtigde huid. 10 minuten laten inwerken en zorgvuldig afspoelen.

1. Basisscrub met zout:

Voor een zelfgemaakte body scrub op basis van zout meng je in een kom 4 eetlepels fijn zout en 2 theelepels olijfolie. Breng de scrub aan op je hele lichaam met cirkelvormige bewegingen. Maak eventueel wat extra scrub, als dat nodig is.

Wist je dat?
- Deze zelfgemaakte scrub helpt ook tegen sinaasappelhuid.
- Als je een erg gevoelige huid hebt, vervang je het zout door fijne suiker.

2. Scrub met honing voor je gezicht:

Om zelf gezichtsscrub te maken, meng je 1 eetlepel vloeibare honing met 1 eetlepel poedersuiker. Masseer dit mengsel zachtjes in op je gezicht.

Extra leuk:
- Je kunt deze scrub ook op je lichaam gebruiken. Het wordt pas echt genieten als iemand je daarbij helpt.

3. Exotische scrub op basis van mango:

Voor een scrub voor een gemengde of lichtjes vette huid, schil je een mango. Pureer het vruchtvlees en verdeel over je gezicht en je lichaam.

4. Scrub met melk voor een zachte huid:

Heb je een droge huid? Meng dan 1 eetlepel bloem met een beetje melk tot een smeuïg mengsel. Breng dit aan op je gezicht.

Variant:
- Om je hele lichaam te verwennen, voeg je twee of drie glazen volle melk toe aan je bad. Ontspannen maar ...

5. Hydraterende en voedende scrub met yoghurt:

Deze natuurlijke scrub is geschikt voor alle huidtypes. Meng 2 eetlepels yoghurt natuur (zonder suiker), 2 eetlepels amandelpoeder en 1 theelepel zachte amandelolie in een kom. Masseer de zelfgemaakte scrub zachtjes in op je huid.

Natuurlijk bestaan er nog veel andere manieren om je huid te exfoliëren. Zo kan je je huidporiën ook openen met een sauna- of hamambeurt, of met een gezichtssauna met stoom voor thuisgebruik. Daarna hoef je alleen nog even te masseren met een speciale scrubhandschoen of een scrub uit de winkel.