8 Voedingsmiddelen voor een stralende huid

Onze huid krijgt het dagelijks hard te verduren, waardoor ze dof wordt en haar elasticiteit verliest. Maar hoe kan je tussen lange blootstellingen aan de zon, overmatig eten, korte nachten en de dagelijkse stress je huid laten stralen? Hierbij 8 voedingsmiddelen die vast en zeker zullen helpen!

Een mooie huid dankzij een gezonde voeding

Velen onder ons spenderen elk jaar heel wat geld aan dure verzorgingscrèmes en diverse behandelingen om een mooie huid te krijgen. Hoewel crèmes op dermatologisch vlak inderdaad een positief effect hebben, is het vooral in ons bord waar het geheim van een stralende huid schuilt. Als je voor een gezonde voeding kiest met veel vitaminen, essentiële voedingstoffen en mineralen, zal je huid haar natuurlijke frisheid terugvinden. Hierbij 8 voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat je huid zich kan voeden en zich in haar oorspronkelijke schoonheid kan herstellen.

Miraculeuze voedingsmiddelen voor een stralende huid

Citrusvruchten

Citrusvruchten zijn rijk aan vitamine C en bieden zo een natuurlijke bescherming tegen een voortijdige veroudering van de huid. Citrusvruchten worden daarom beschouwd als het ideale fruit om er goed uit te zien!

Zalm

Zalm is rijk aan omega 3 en helpt bij de vernieuwing van huidcellen. Daardoor kan zalm op een natuurlijke wijze de veroudering van de huid tegengaan. De proteïnen die zalm bevat, spelen bovendien een belangrijke rol bij de productie van collageen, een essentieel bestanddeel voor een soepele en elastische huid.

Plantaardige vetstoffen

Plantaardige vetstoffen zijn een goede bron van essentiële vetten en antioxidanten. Plantaardige vetstoffen zijn ideaal om je huid haar vitaliteit terug te geven, zodat je er minder moe uitziet.

Tomaten

Tomaten zitten boordenvol vitamine C en antioxidanten. Als je veel tomaten eet, zal je huid er natuurlijk fris en gezond uitzien.

Abrikozen

Abrikozen bevatten voedingstoffen waarin bètacaroteen zit, een stof die ons organisme omzet naar vitamine A. Deze vitamine zorgt voor een gezonde huid en beschermt de huid tegen schade van buitenaf (UV-straling, vervuilding, etc.). Een ideaal voedingsmiddel dus om een stralende huid te krijgen!

Look

Look bevat een overvloed aan vitamine A, B, C en antioxidanten. Daarom helpt look tegen een toffe huid en zorgt het ervoor dat je een jonge en stralende huid krijgt.

Avocado

Avocado is zeer efficiënt als gezichtsmasker maar is ook gezond om te eten! Avocado bevat namelijk enkelvoudige onverzadigde vetten, net zoals vitaminen A en E.

Algen

Algen, zoals de Nori, zijn uiterst voedzaam en zeer goed voor de gezondheid. Algen zitten boordenvol vitaminen, voedingsstoffen en oligo-elementen. Zo zijn algen rijk aan proteïnen, ijzer, vitamine C, vitamine A, vitamine B2, jodium, kalium en magnesium. Dat maakt van algen het ideale voedingsmiddel om je huid te hydrateren en te ontgiften. Eet dus veel sushi als je een stralende huid wil!
Een stralende huid ontwikkelt zich op je bord!