Een luchtbevochtiger voor baby’s en kinderen: meer comfort in hun slaapkamer

Heeft je kind last van een droge huid of een geïrriteerde keel? Of heeft hij of zij problemen met de luchtwegen? Het is best mogelijk dat te droge lucht in de slaapkamer aan de oorzaak ligt van al deze problemen. Maar geen nood, een luchtbevochtiger brengt raad. Dankzij een luchtbevochtiger voor baby’s en kinderen zorgt u ervoor dat de luchtvochtigheidsgraad in de kinderkamer en zelfs in de rest van het huis altijd optimaal is.

Zuivere lucht, voor een gezondere slaapkamer voor kinderen

Een luchtbevochtiger installeren in de slaapkamer van je kind is een heel efficiënte manier om je te verzekeren van zuivere lucht. Het apparaat zorgt voor een optimale luchtvochtigheid door een lichte nevel te verspreiden in de omgeving. Zo heb je nooit meer last van droge lucht. Het grote voordeel? Een luchtbevochtiger vermindert het risico op verkoudheden en andere aandoeningen aan de luchtwegen aanzienlijk .
Er bestaan verschillende soorten luchtbevochtigers die speciaal aangepast zijn aan de baby- of kinderkamer. Maar hoe kies je het meest geschikte apparaat? Wij geven je alvast enkele nuttige tips om een goede keuze te maken.

De beste luchtbevochtiger voor kinderen

Voordat je naar de winkel snelt om een luchtbevochtiger voor baby’s of kinderen te kopen, stel je jezelf beter eerst de vraag wat je gaat kiezen: een apparaat met warme stoom of eentje met koude nevel?
• Een luchtbevochtiger met koude nevel is een zeer goede manier om de lucht in de kinderkamer te zuiveren. Natuurlijk is het wel belangrijk om na elk gebruik de luchtbevochtiger leeg te maken en systematisch te reinigen. Zo vermijd je de groei van bacteriën.
• Kiezen voor een luchtbevochtiger met warme stoom is kiezen voor hygiëne. Dankzij dit type luchtbevochtiger win je een heleboel tijd, je hoeft het apparaat immers minder vaak schoon te maken. Omdat er met hitte gewerkt wordt, moet je echter wel rekening houden met het risico op brandwonden. Het is absoluut noodzakelijk dat de luchtbevochtiger buiten het bereik van je kind staat. Gelukkig hebben de fabrikanten van deze apparaten ook aan de veiligheid gedacht. Bij moderne luchtbevochtigers met warme stoom is het verwarmingselement ingebouwd midden in het apparaat. Je kan het niet meer rechtstreeks aanraken, wat de veiligheid gevoelig verhoogt. Zelfs het systeem om het apparaat te openen is beveiligd.
• Bij sommige luchtbevochtigers is het mogelijk om essentiële oliën toe te voegen. Maar wees voorzichtig als je kiest voor dit type luchtbevochtiger: zet het apparaat nooit aan als je baby in de buurt is! Laat een luchtbevochtiger met essentiële oliën ook nooit langer dan 10 minuten werken in de babykamer.

Een luchtbevochtiger voor baby’s en kinderen

Sommige luchtbevochtigers zijnspeciaal ontwikkeld voor kinderen. De luchtbevochtigers Hello Kitty, Trainy en Charly, bijvoorbeeld, zijn ontwerpen voor gezinnen die op zoek zijn naar een aangepaste luchtbevochtiger voor in de kinderkamer. Zo helpt de zuivere lucht van een luchtbevochtiger voor kinderen je baby of kind om beter te ademen, zowel ’s nachts als overdag.
Nog een goeie tip: ook al gebruik je een luchtbevochtiger, je huis regelmatig verluchten blijft noodzakelijk. Zet dus elke dag je ramen gedurende tien minuutjes open en geniet van gezondere lucht in heel het huis.