Ik heb de nieuwe lichttherapielamp uitgetest: de Lumino LED

Vorige week hadden we het over hoe belangrijk lichttherapie is voor je gezondheid en welke voordelen ze heeft voor je humeur, chronische vermoeidheid, intellectuele prestaties maar ook de kwaliteit van je slaap. Om dat te bewijzen, vroegen we aan mamablogster Ophélie van Mon Petit Bazar om onze nieuwe Lumino LED 28 dagen lang te testen. Hier lees je haar bevindingen!

Ophélie, waarom zou je lichttherapie gebruiken?

Als sinds het begin van de winter en de donkere dagen voelde ik me suf en futloos. Terwijl ik normaal gezien bruis van de energie, zat mijn energiepeil al een paar weken op een dieptepunt. Een slecht humeur, twijfelen aan mezelf, minder enthousiasme, allemaal symptomen die me ertoe brachten om eens raad te vragen aan mijn huisarts. Zijn remedie: lichttherapie.

Herhaling Lanaform: Alle mensen hebben een biologische klok die de verschillende delen van ons lichaam in harmonie laat samenwerken. Dankzij het daglicht dat via onze ogen doordringt, volgt onze biologische klok een regelmatig ritme. In de winter raakt dit ritme enigszins in de war door een gebrek aan daglicht met een verstoorde stofwisseling tot gevolg.

Hoe zijn je sessies verlopen?

Net als bij mijn sportsessies beschouwde ik die dagelijkse minuten lichttherapie als een speciaal momentje alleen voor mezelf. Enkele minuutjes pure rust en wellness. Ik plande mijn sessies telkens 's avonds in. Het wordt dan wel afgeraden om de lichttherapielamp Lumino LED's avonds te gebruiken, maar ik ondervond alvast geen enkel nadelig effect op mijn slaap ... Integendeel, ik slaap beter en voel me heerlijk ontspannen wanneer ik mijn bed opzoek.

Advies Lanaform:

Idealiter plan je een lichttherapiesessie 's morgens in, gedurende 30 minuten, met een lamp van 10.000 lux, op 30 centimeter van je gezicht. Die behandeling is doeltreffend in ruim 75% van de gevallen en de meeste mensen stellen al na de eerste week verbetering vast.

Mijn sessies duurden 30 minuten op maximale lichtintensiteit. Dat kon ik perfect in mijn dagelijkse avondroutine inpassen: tijdens het lezen, koken of terwijl ik naar een film zat te kijken.

De Lumino LED is heel gemakkelijk in gebruik en past in ieder interieur, waar de lamp een gezellige, comfortabele sfeer creëert. Hij is nu al niet meer weg te denken uit mijn salon. Ik vind hem echt mooi om te zien.

Advies Lanaform: De Lumino LED is bedoeld om veel meer te zijn dan louter een lichttherapielamp. Je kunt hem ook gebruiken als sfeerverlichting (rood, geel, groen, blauw) en leeslamp.

Wat is je verdict na 28 dagen lichttherapie?

Ik merk een heel positieve verandering in mijn humeur en vooral op de kwaliteit van mijn slaap! Mijn sessies hebben me geholpen om meer zorg te dragen voor mezelf, om te genieten van wat extra licht, waardoor ik er weer bovenop ben geraakt! Het is een simpel ritueel dat voor iedereen is weggelegd en dat behoorlijk wat voordelen inhoudt. Een must dus tegen de winterblues! Voor mij is het duidelijk: ik blijf mijn sessies doen en ik raad iedereen lichttherapie aan.

Advies Lanaform:

Het is belangrijk om je lichttherapiesessies net als Ophélie aan te vullen met goede gewoontes!

• Ga steeds rond hetzelfde uur slapen
• Beweeg voldoende overdag
• Geniet zoveel mogelijk van het natuurlijke daglicht

En? Kies jij ook voor lichttherapie als dagelijks ritueel?