Het hele jaar door sporten: goed voor je algemene gezondheid en de beste remedie tegen herfstblues

Vastberaden besliste je om wat tijd voor jezelf te nemen en een paar keer per week te gaan sporten. Maar nu de temperaturen dalen en de dagen korter worden, maken ook je wilskracht en motivatie een duik. Nochtans is net dat koude en druilerige weer perfect om door te zetten of zelfs te beginnen sporten. Binnenkort gaan we immers weer massaal cocoonen en daar geniet je nog meer van na een flinke dosis lichaamsbeweging.

1. Sporten om nieuwe welzijnsdoelstellingen te halen

Alle begin is moeilijk: het vraagt moed en motivatie. Maar als we willen dat onze inspanningen hun vruchten afwerpen, moeten we de nodige regelmaat en doorzettingsvermogen aan de dag leggen. Het geheim? Op je eigen ritme evolueren door haalbare en doeltreffende doelstellingen op lange termijn te stellen. Om te blijven volhouden, raden we je aan om in je weekplanning vaste tijdstippen te voorzien voor sport. Die helpen je om te volharden.

Weet je nog: 3 keer per week 20 minuten sporten volstaat om op een doeltreffende manier weer in vorm te geraken, zelfs wanneer je het razend druk hebt !

Geen tijd om naar de fitness te gaan? Wat dacht je van thuis sporten mét professionele coaching? Voortaan kan het!

Ontdek snel onze 2 fitness-sets uitgewerkt in samenwerking met professionele fitheidscoach Séverine Jacinto.

U zou willen beginnen met sporten

Ontvang nu een e-mail met onze fitness gids !

2. Sporten om winterblues tegen te gaan

De wintermaanden gaan vaak gepaard met een gevoel van neerslachtigheid. We blijven binnen, beperken onze verplaatsingen tot het absolute minimum en leven ons dus minder vaak uit. Als we door te sporten onze energie kwijt kunnen, komt er nochtans endorfine vrij, het plezierhormoon.

Als je regelmatig sport, bevrijd je je met andere woorden van de spanningen die zich in de loop van de dag hebben opgebouwd. Het is dan ook de perfecte overgang tussen werk en thuiskomen. Wedden dat je je 's avonds volledig ontspannen en voldaan voelt omdat je voor jezelf iets gedaan hebt dat goed en leuk is?

Is je motivatie ver zoek door het gebrek aan licht? Onze oplossing naast het sporten : lichttherapie.

lichttherapie

3. Sporten om je hart gezond te houden en je organisme te boosten

Sporten verstevigt je hart- en vaatspieren. Daardoor ben je de rest van het jaar beter bestand tegen langdurige en dagelijkse inspanningen. Het is bovendien bewezen dat sporten in de winter het lichaam sterker maakt en minder vatbaar voor bepaalde virussen zoals verkoudheden. Zo vermindert de ernst van dit virus met 31% bij mensen die meer sporten!

Maak ook jouw organisme weerbaarder tegen verkoudheden dankzij de werking van de etherische olie van Niaouli.

4. Regelmatig sporten om een heel jaar lang in beweging te blijven

Door je work-outs op te schorten tijdens de wintermaanden, zou je je opgebouwde uithoudingsvermogen snel kunnen kwijtraken. Heb je in de zomer stevig gesport, doe dan vooral zo verder. De winter is geen reden om te stoppen als je net zo goed bezig bent. Ga voor een sportactiviteit die je echt leuk vindt. Het helpt je om vol te houden en voorkomt de culinaire uitspattingen die typisch zijn voor de winter.

Hoe je kan sporten en achteraf gemakkelijk recupereren van je inspanningen? Dat ontdek je hier

electrostimulation

Uw coachingprogramma

Meldt u aan om zo toegang te krijgen tot de video’s van uw coachingprogramma !